15 april 2017

Toolselectie

Een tool voor informatiemanagement automatiseert het beheer van informatie in de gehele levenscyclus.

In Nederland zijn er honderden systemen voor informatie- en content management in de markt. Veel organisaties zijn op zoek naar een geschikt systeem, maar vinden het lastig om de juiste keuze te maken.

TIMAF adviseert al sinds 1998 als onafhankelijk adviesbureau over enterprise informatiemanagement (EIM) systemen. Wij begeleiden organisaties bij een toolselectie, van requirements-analyse tot het uiteindelijke advies. Wij begeleiden organisaties bij een toolselectie, van requirements-analyse tot en met het uiteindelijke advies.


Advies bij toolselectie


TIMAF heeft niet alleen ervaring met de selectie van web content management systemen (WCMS), maar ook met systemen voor document management (DMS), records management (RMA), collaboration, search, analytics, portals, business intelligence (BI), enterprise content management (ECM), digital workplace, customer relationship management (CRM), enterprise resource planning (ERP), business process management (BPM), product informatiemanagement (PIM) content component management (CMM), digital asset management (DAM) en marketing automation.

EIM toolselectie TIMAF 2018Voor toolselecties hebben wij een methodiek ontwikkeld die stap voor stap toewerkt naar een gefundeerde keuze.

Gedurende het hele selectietraject houden wij rekening met zowel de technische en functionele eisen en wensen als de geschiktheid van de tooling voor eindgebruikers.

Met behulp van scenario’s helpen wij alle belanghebbenden om te beschrijven hoe de tooling voor hen het beste werkt. Dit is de basis voor het hele selectietraject.

De door TIMAF samengestelde poster toolselectie laat zien uit welke stappen een toolselectie bestaat.

Bekijk de poster De juiste tool in 9 stappen (.pdf)


Opdrachtgevers


Wij verzorgden begeleidden toolselecties en gaven advies over tools bij opdrachtgevers als:

opdrachtgevers - Toolselectie


Training toolselectie


Toolselectie“A fool with a tool is still a fool!” Hoe zorg je ervoor dat je de juiste tooling inzet op een manier die voor de gebruikers én de organisatie optimaal werkt? Na afloop heeft de cursist praktische instrumenten en methodieken om de behoeften van de organisatie en de gebruikers te analyseren en om vervolgens de juiste tooling te kiezen.

vanaf € 695,- online en vanaf € 595,- p.p. in-company | meer informatie