15 april 2017

Informatiegovernance

Informatiegovernance beschrijft de processen, rollen, het beleid, de standaarden en de criteria die ervoor moeten zorgen dat informatie op een effectieve en efficiënte manier worden ingezet om de organisatiedoelstellingen te halen.

Governance gaat over het optimaal inrichten van de informatie-organisatie – met strategie, beleid, standaarden en duidelijke processen – zodat gedurende de hele informatiemanagement (EIM) levenscyclus de juiste procedures worden gevolgd.

TIMAF begeleidt opdrachtgevers in het tot stand brengen van een optimale informatiegovernance.


Advies bij informatiegovernance


Wij hebben een methodiek ontwikkeld die organisaties snel en transparant brengt naar een hoger niveau van informatiemanagement.

EIM levenscyclus TIMAF 2018Na een volwassenheidsanalyse van de informatie-organisatie adviseren wij over de te nemen maatregelen en begeleiden wij de organisatie in het optimaliseren van de informatiegovernance.

Wij adviseren over het informatiebeleid, de informatieprocessen en de in te zetten standaarden. Vervolgens helpen wij het inrichten van het beleid en de standaarden en de afstemming met de verschillende belanghebbenden.

TIMAF heeft de informatiemanagement levenscyclus gevisualiseerd in een handige poster.

Dit is een praktisch instrument om de stappen in een informatiemanagement project te bespreken binnen je projectteam en met andere betrokkenen.

Bekijk de posterMeer grip op de levenscyclus van informatie

 


Opdrachtgevers


TIMAF verzorgde opdrachten in informatiegovernance voor diverse organisaties.

opdrachtgevers

 

 


Training Informatiegovernance


 

Governance

“Meer mandaat voor de informatieprofessional!” Het gebrek aan duidelijkheid over informatiebeleid, de standaarden en de verantwoordelijkheden vertraagt organisaties in het bereiken van de digitale ambities. Deze training legt uit hoe digitale governance helpt bij het versnellen van de digitale strategie.

vanaf € 695,- online en vanaf € 595,- p.p. in-company | meer informatie