15 april 2017

Informatie-architectuur

Informatie-architectuur is het organiseren, structuren en labelen van informatie.

Informatie-architectuur helpt om de vindbaarheid van informatie te verbeteren, om informatie makkelijk te hergebruiken, om informatie aan te bieden op relevantie voor hun doelgroep en om meer grip te krijgen op informatie.

Voor veel organisaties en informatieprofessionals is architectuur lets ingewikkelds en technisch. Zij missen ook vaak de expertise om de architectuur van informatie in te richten en te organiseren. TIMAF helpt organisaties met het ontwerpen van een optimale informatie-architectuur door middel van advies en training.

 


Advies bij informatie-architectuur


EIM levenscyclus TIMAF 2018De adviseurs van TIMAF helpen een informatie-architectuur te ontwikkelen die informatie beter vindbaar, herbruikbaar, relevant en beter beheerbaar maakt.

Wij begeleiden organisaties in het ontwerpen van de informatie-architectuur, van informatie-analyse tot de uitwerking in informatietypen, contentmodellen, metadata, taxonomieën en theseauri.

Wij helpen ook de informatie-architectuur uit te leggen aan IT-professionals andere belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de architectuur optimaal wordt ingericht.

De adviseurs van TIMAF organiseren, structureren en labelen informatie om het beter in te zetten gedurende de hele levenscyclus: van het plannen van de informatie via het ontwikkelen en beheer tot het distribueren, evalueren en uiteindelijk archiveren en vernietigen van informatie.

Bekijk de poster Meer grip op de levenscyclus van informatie (pdf)

 


Opdrachtgevers


TIMAF adviseerde diverse organisaties in het ontwikkelen en beheren van informatie-architectuur, metadata, taxonomieën, thesauri en contentmodellering.

opdrachtgevers

 


Training Informatie-architectuur


Architectuur“Verbeter de relevantie, de vindbaarheid en het hergebruik van informatie!” Deze training laat zien dat informatie-architectuur niet ingewikkeld of technisch is. De cursist krijgt praktische instrumenten en methodieken om informatie te personaliseren en omni-channel in te zetten.

vanaf € 695,- online en vanaf € 595,- p.p. in-company | meer informatie